standard-title Tax Assurance

Tax Assurance

Tax Assurance maakt inzichtelijk of de onderneming (fiscaal) "in control" is en of de (belasting) processen op orde zijn. Niet alleen de onderneming zelf zou dat moeten willen, maar ook de huidige maatschappelijke ontwikkelingen dwingen organisaties tot het transparant afleggen van verantwoording over hun belastingbijdrage.

Uiteraard kan Cotacs u ook assisteren met andere werkzaamheden. Voor meer informatie bekijk dan de diensten van Cotacs

Horizontaal toezicht

Daarnaast heeft de Belastingdienst met horizontaal toezicht een nieuwe vorm van toezicht ge├»ntroduceerd, waarbij zowel voor de Belastingdienst als organisaties de toezichtlasten moeten afnemen. Organisaties zullen moeten aantonen dat ze fiscaal “in control” zijn en hun belastingprocessen op orde hebben. De Belastingdienst zal moeten kunnen beoordelen of de onderneming inderdaad “in control” is.

Tax Control Framework

Om deze controle mogelijk te maken is het vakgebied tax assurance met het “Tax Control Framework” ontwikkeld. COTACS kan u helpen bij het opzetten en verder ontwikkelen van een Tax Control Framework en u bijstaan bij het overleg met de Belastingdienst hierover, in het kader van een (af te sluiten) handhavingsconvenant.